آراد برندینگ
خانه / کمپوست گیاهی / روش تهیه کمپوست قارچ دکمه ای 2

روش تهیه کمپوست قارچ دکمه ای 2

قسمت دوم
در قسمت قبل اشاره کردیم که در روز میک آپ، پودر سنگ گچ را به میکس کلش و کود مرغی اضافه می کنیم و توده را از شکل گنبدی به مکعب مستطیل می آراییم که در اصطلاح به این عمل قالب زنی می گویند. عرض و ارتفاع قالب به فصل های سال وابسته است ولی طول آن به طول محل شما بستگی دارد. در روزهای 12، 14 و 15 از روز صفر کمپوست سازی عمل قالب زنی را مجددا تکرار می کنیم و آن ها را T1 و T2 و T3 می نامیم. باید دقت کرد که فاصله زمانی بین T2 و T3 حداقل 15 ساعت باشد و در این ایام برای جبران رطوبت از دست رفته از آب تمیز استفاده می کنیم و در روز 16 کمپوست را به تونل پاستوریزاسیون منتقل می کنیم.

در تونل پاستوریزاسیون اگر دما را حداکثر به 60 درجه برسانیم فرآیند تخمیر بیو شیمیایی آغاز می شود و اگر حداکثر دما 65 درجه سانتی گراد باشد فرآیند تخمیر شیمیایی آغاز خواهد شد. در تخمیر شیمیایی رنگ کلش به سمت قهوه ای میل خواهد کرد که به این فرآیند کارامیلز می گویند.
در فاز اول کمپوست سازی و قبل از انتقال به تونل پاستوریزه می توان بوی شدید آمونیاک را حس کرد و فرآیند پوسش به درستی صورت نگرفته است همچنین نمی توان به راحتی کلش را با دست به دو تکه تبدیل کرد و میزان رطوبت 70 تا 75 درصد است.
به علت وجود اختلاف دما بین محیط پیرامون و مرکز کمپوست، هوای تازه از اطراف وارد کمپوست شده و از بالای آن خارج می شود که به این پدیده دودکشی می گویند و هر چه این اختلاف دما بیشتر باشد، جریان هوا با شدت بیشتری صورت می گیرد و با پدیده بی هوازی شدن مشکلی نخواهیم داشت ولی در فصول گرم احتمال بی هوازی شدن وجود دارد که برای رفع این مشکل عرض و ارتفاع توده را در این فصل ها کمتر در نظر می گیرند.
در تونل پاستوریزاسیون دما را به صورت تدریجی بالا می برند و علت این امر اینست که با شوک دمایی به میکروارگانیسم های زنده و مفید، عمل تخمیر به درستی انجام نمی شود و کمپوست ناقص بار خواهد آمد.

در مرحله بعد کمپوست را تا 8 ساعت توسط بخار آب و در دمای 60 درجه سانتی گراد نگهداری می کنند و سپس سرد کردن اولیه را استارت می زنند بطوریکه هر ساعت 1.5 درجه از دمای آن می کاهند تا به دمای 48 درجه برسد و 5 روز کمپوست را در این دما نگه می دارند تا شیرین شود و مقدار آمونیاک آن به کمتر از 90 پی پی ام برسد. در مرحله بعد دمای کمپوست را به ازای هر ساعت 3 درجه پایین می آورند و آن را برای بذر زنی آماده می کنند. در این مرحله رنگ کلش به سمت قهوه ای تیره متمایل شده و لکه های سفید مایل به خاکستری در آن دیده می شود و بوی آمونیاک دیگر به مشام نمی رسد و پوسیدگی آن در حدی است که توسط دو دست به راحتی از هم جدا می شوند و میزان رطوبت به 68 الی 70 درصد خواهد رسید و ما یک کمپوست مرغوب با بازدهی عالی خواهیم داشت.
برای خرید کمپوست مرغوب با بالاترین بازدهی به ما بپیوندید.

جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید:
حبیب الله شاه محمدی
راه های ارتباطی:
شماره موبایل: 09158822977

مطلب پیشنهادی

کمپوست قارچ خوزستان

بازار تولید کمپوست قارچ خوزستان

در تمام دنیا قارچ را به عنوان غذای سلامتی می شناسند و بسته به ذائقه …

دیدگاهتان را بنویسید

آراد برندینگ